matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
Help ;):
log
2
54 − log
3
2
1 lut 20:42
Mila:
log
2
(27*2)−log
3
(2)= =log
2
(27)+log
2
(2)−log
3
(2)=
log
2
(2)
=3log
2
(3)+1−log
3
(2)=3log
2
(3)+1−
=
log
2
(3)
1
=3log
2
(3)+1−
log
2
(3)
1 lut 22:07