ekstrema
zdesperowany: wyznaczyć ekstrema lokalne funkcji, pomocy bo nie potrafie tego kompletnie a muszę

f(x) = ln
√1+x2 + arctgx
f(x)= ln(1+x) − x + x
2/2
f(x) = arcsinx − 2x
√3
f(x) = e
x / (x+3)
2
f(x) = x
3 +6x
2+9x
f(x) = sinx + cosx − x
f(x) = ln|x−1| −5arctgx
f(x)= x|x+1|
f(x) = (x+1)
2/3(x−2)
1/3 potęga 2/3 i potęga 1/3
f(x) = x
2/2 − 2/x + ln|x|
z góry dziękuję za przedstawienie toku rozumowania, ja kompletnie nie radzę sobie z tymi
zadaniami
19 gru 23:39
Borys:
A z jakimi sobie radzisz?
19 gru 23:54
zdesperowany: jutro mam z tego poprawę, muszę je chociaż trochę ogarnąć...
20 gru 00:09
Borys:
to już za późno
20 gru 00:13
zdesperowany: jak nie masz zamiaru mi pomóc to nie spamuj bo inni pomyślą, że juz dawno mi ktoś pomógł skoro
jest tyle komentarzy ech..
20 gru 00:16
zdesperowany: pomoze ktos ?
20 gru 18:08