dokończ (tg) `= (sin x / cos x)`=.....
ewunia: Prosze o pomoc w zadaniu, nie bardzo wiem jak sie do tego zabrać
Dokończ: (tg) `= (sin x / cos x)`=.....
1 lut 19:28
Janek191:
więc
| | cos x* cosx − sin x*( − sin x) | | cos62 x+ sin2 x | |
[ tg x] ' = |
| = |
| = |
| | cos2 x | | cos2 x | |
1 lut 19:33
Janek191:
Korzystamy z wzoru na pochodną ilorazu funkcji:
| | f | | f ' * g − f * g ' | |
[ |
| ] ' = |
| |
| | g | | g2 | |
1 lut 19:36
ewunia: Dziękuje bardzo
1 lut 19:40
Janek191:
Tam jest pomyłka: zamiast cos62 x powinno być cos
2 x
1 lut 19:42
ewunia: zauważyłam
1 lut 19:45