Zadanie z Ekonomii
tomwk123: Zadanie 1. Pewną gospodarkę opisano następującymi parametrami I=70 C=50+0,85Yd, G=100 t=2/17
A) Oblicz rozmiary oszczędności
B) Oblicz saldo budżetu państwa
C. Czy zmiana stopy opodatkowania wpływa na reakcję dochodu na zmiany wydatków inwestycyjnych
czy innych wydatków autonomicznych?
D) Określ skuteczność walki z recesją poprzez ekspansywną politykę fiskalną w warunkach
gospodarki otwartej i zamkniętej. Kiedy spadek podatków przyczyni się do większego efektu w
zmianie dochodów?
1 lut 17:58