Wyrażenie przedstaw w postaci logarytmu o podstawie 2
Cleo: Log 0,5 7
1 lut 17:47
piwko: To są 3 logarytmy? Log100 , Log105 , Log107 czy jeden logarytm Log0.57 ?
1 lut 17:51
5-latek: Naprawde nie wymyślisz sobie bardziej porządnego nicku ?
1 lut 17:51
5-latek: log100 nie istnieje
1 lut 17:56
Cleo: Po pierwsze mam na imię Kleopatra nic za to nie mogę , a to jest log0,5 7
1 lut 17:58
5-latek: No to piękna Kleopatro już wiesz jak to zapisac ?
1 lut 18:11
Cleo: | | log27 | |
doszłam do tego log0,5= |
| dalej niestety nie wiem  |
| | log20,5 | |
1 lut 18:26
5-latek: A może tak
| | 1 | |
log1/27= log2−171= |
| *1*log27 =−1log27=−log27 |
| | −1 | |
Wzor
1 lut 19:03