matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz: sinα,cosα,tgα jeśli:
olczixx:
Oblicz: sinα,cosα,tgα jeśli: a)cos2α=3/4 i α∊(0;π/2) b)cos2α=3/4 i α∊(3π/2;2π) c)cos2α=−1/3 i α∊(π/2;π) d)cos2α=−1/3 i α∊(3π/2;2π)
1 lut 17:40