matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
as
wert:
Objętość bryły y= 2x
3
gdzie x∊<0,1> V = π
0
∫
1
(2x
3
)
2
dx = ...
4
∫(2x
3
)
2
dx = ∫4x
6
dx = 4∫x
6
dx =
x
7
+C
7
4
4
... π
0
[
x
7
]
1
=
π
7
7
?
1 lut 14:38