matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Kinia
:
1
Olicz sume: ∑ nad
∞
, pod n=1. wyrazenie : ln(1−
)
(n+1)
2
1 lut 13:10
Bogdan:
1
(n + k − 1)(n + k + 1)
1 −
=
(n + k)
2
(n + k)(n + k)
log
a
(x
1
) + log
a
(x
2
) + log
a
(x
3
) + ... + log
a
(x
k
) = log
a
(x
1
*x
2
*x
3
*...*x
k
) −−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
n(n+2)
(n+1)(n+3)
(n+2)(n+4)
ln[ (
*
*
*... ]
(n+1)(n+1)
(n+2)(n+2)
(n+3)(n+3)
co dostrzegasz?
1 lut 16:32