matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:)
J:
Ewa zebrała 5 miarek jagód. Jest to o 1/4 więcej niż zebrał Marcin. Ile miarek zebrał Marcin ?
19 gru 20:41
kaz:
1
3
5−5*
=3
4
4
19 gru 20:49
Borys:
Marcin zebrał 4 miarki.
1
*4 = 1
4
4 + 1 = 5
20 gru 00:04