matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz całkę
Łukasz:
x
Oblicz całkę : ∫
pomoocy
x
2
+x+1
1 lut 09:45
Benny:
1
2x+1−1
1
1
∫
dx=
(ln(x
2
+x+1)−∫
dx)=
2
x
2
+x+1
2
x
2
+x+1
1
1
=
(ln(x
2
+x+1)−∫
dx) próbuj dalej.
2
1
3
(x+
)
2
+
2
4
1 lut 09:52