calka
Daansa: Prosta całka
| 1 | |
| liczymy po y, ile to będzie wynosiło i jak to się liczy? |
| (x+y)5 | |
1 lut 00:34
Daansa:
takie coś?
a można tutaj podstawianie?
1 lut 00:46
ICSP: Liczysz pochodną czy całkę ?
Zacznij od podstawienia t = x + y.
1 lut 00:48
1 lut 00:49
Daansa: całkę
| | 1 | |
aa ta wersja − |
| jest zła? |
| | | |
1 lut 00:49
ICSP: każda z trzech podanych jest zła
1 lut 00:51
Daansa: okej czyli przez podstawienie, to chwila
1 lut 00:52
Daansa:
t= x+y dt
t= 1 dt
tyle samo mi wyjdzie..
1 lut 00:55
ICSP: czy aby na pewno
jest tym samym co
1 lut 00:57
Daansa: dobra widzę
1 lut 00:58
1 lut 00:59
ICSP: dobrze.
1 lut 01:03
Daansa: Dziękuje
1 lut 01:10