matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Układ równań
A:
Rozwiąż układ równań: x
1
+x
2
+....+x
n
=a
1
| x
1
+x
3
+....+x
n
=a
2
| ......................... | To wszystko w klamrze x
1
+x
2
+...+x
n−1
=a
n
|
19 gru 20:17
Rafał:
Po dlugich przemysleniach stwierdzam .
20 gru 20:04