matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznaczyc macierz
cuando:
Z równania
A
−
1
B
T
(X−I)(A−I)
T
=B
−
1
wyznaczyc macierz
X
. Prosze o pomoc, wiem ze (A
−
1
)
−
1
=A i (A
T
)
−
1
=(A
−
1
)
T
i (AB)
−
1
=B
−
1
A
−
1
i AXB=C⇔A
−
1
CB
−
1
ale to mi nie pomaga...
31 sty 20:42