matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytmy
Monika:
Liczba (log
√
2
2
√
2
)
2
jest równa: A.
3
2
B.3 C.6 D.9 Poprawna odpowiedź to D.
31 sty 19:54
5-latek:
√
2
= 2
1/2
2
√
2
= 2
3/2
3
(log
2
1/2
2
3/2
)
2
= (2*
*log
2
2)= 3
2
=9
2
31 sty 20:02
5-latek:
Wzor
1
log
a
n
b
m
=
*m*log
a
b
n
31 sty 20:04
Monika:
Dzięki
31 sty 20:20