Równanie z k.
Reny: Równanie |−x2+6x+2|=k ma trzy rozwiązania. K jest równe A. 3 , B. 2√11 C. 11 D. √11/2.
Proszę o jakąś pomoc.
31 sty 19:12
5-latek:

To jest wykres funkcji y=|−x
2+6x+2|
Odczytaj dla jakiego k sa 3 rozwaizania
31 sty 19:16
Reny: Dzięki nie wpadłem że mogę zrobić wykres. Oczywiście dla k =11 równanie ma trzy rozwiązania.
Wielkie dzięki.
31 sty 19:21
Mila:
Obliczamy współrzędne wierzchołka paraboli
y=−x
2+6x+2 parabola skierowana w dół, a=−1<0
W(p,q)
q=−3
2+6*3+2=11
k=11
31 sty 19:27
===:
wykres ma Ci tylko pomóc
Ty masz jeszcze policzyć
31 sty 19:28
5-latek: albo
−x
2+6x+2 =0
| | b2−4ac | |
yw= |
| = −11 dla funkcji w module |
| | 4a | |
Teraz f(x)=|−x
2+6x+2| to po odbiciu y
w=11
31 sty 19:29
31 sty 19:32