1 | 2 | 3 | n | n+2 | |||||
+ | + | +...+ | =2− | ||||||
2 | 22 | 23 | 2n | 2n |
k+2 | ||
2− | +{k+1}{2k+1} | |
2k |
k + 2 | k + 1 | k + 1 | ||||
2 − | + | = 2 − U{2k + 4}{2k + 1 + | = | |||
2k | 2k+1 | 2k+1 |
k + 1 − 2k − 4 | − k − 3 | (k + 1) + 2 | ||||
= 2 + | = 2 + | = 2 − | ||||
2k + 1 | 2k + 1 | 2k+1 |
n+1 | n+2 | n+1 | 2n+4 | ||||
− | = | − | |||||
2n+1 | 2n | 2n+1 | 2n+1 |
n+3 | (n+1)+2 | |||
=− | =− | |||
2n+1 | 2n+1 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |