Sporządż wykres funkcji
Majka: Sporządź wykres funkcji f|x|={ −x+1 ; x≥1
{x2−1; x<1
te x2−1;<1 powinno byc w jednym ,, { " czyli pod spodem tego ( −x+1 ; x≥1 )
prosze pomożcie
19 gru 19:42
Godzio:

coś takiego to będzie
19 gru 19:53
Majka: dx Bardzo a do tego tabelki nie trzeba robić

czy to juz jest całe zadanie

odwdziecze sie

naprawde
19 gru 19:57
Godzio: naczy x2−1 to poprostu rysujesz x2 i obniżasz o jedną jednostkę w dół pamiętając w jaki mjest
przedziale,
−x+1 podstawiłem do tego 2 pkt x=1 => y=0 , x=2 , y=−1
19 gru 20:04
Majka: aha dx jak mogę sie odwdzieczyc
19 gru 20:06
Godzio:
nie trzeba
19 gru 20:26
Majka: ale mi tak głupio ze mi pomogłeś a ty nie chcesz zebym sie odwdzieczyła .
19 gru 20:28
Godzio: wystarczy zwykłe dziękuje
19 gru 20:38
Majka: jestes kochany
19 gru 20:39