Dorota : Ile rozwiązań wśród liczb naturalnych ma równanie?
a) xy=13 b)xy=16 c)xy=36
wóge od czego ja mam tu zacząc niech ktos mi chociaz jedno pokaze jak zrobic

będe wdzieczna pozatym teraz mam funkcje wymierną
y=a/x hm i mi sie wydaje ze chyba raczej zadużo z tego sie tu nieda wyliczyc?
Dorota:) : tak dziękuje bardzo za odp .

pan na lekcji dzis nam to juz przypomniał hehe

a ja juz nie pamietałam tego z tamtego roku jakos uleciało temu napisałam...

ale jak zobaczyłam to odrazu sie przypomniało...

pozatym zapytal mnie z funkcji wymiernej

i nie było tak źle
