Rozwiąż równanie f(x) = g(x)
Olka: Rozwiąż równanie f(x) = g(x)
f(x) = | 4 |
−−−−−−
| |x| −2 |
g(x) = x −2
Zaczęlam to rozpisywać tak:
4/ |x| −2 = x − 2 lub 4/ |x| −2 = −x + 2
31 sty 17:59
31 sty 18:01
31 sty 18:04
Kejt: Miałam na myśli początek Twojego rozpisywania
31 sty 18:05
Olka: i ja zrobiłam tak, ale nie wiem czy dobrze kombinuję
| 4 | | 4 | |
| = x−2 lub |
| = −x+2 |
| |x|−2 | | |x|−2 | |
31 sty 18:05
Olka: już
31 sty 18:06
Olka: Ale nie mam zielonego pojęcia, czy to tak, czy to nie tak
31 sty 18:06
5-latek: zalozenie co do mianownika zrob
31 sty 18:08
Olka: x nie moze byc rowne 2 lub −2
31 sty 18:10
Olka: ktoś może cos? to jest zadanie z gwiazdką, wiec stopien trudności wiekszy
31 sty 18:32