układy równań
madzik: Mam pytanie...jak będzie wyglądało rozwiązanie 1 układu równań z 3 niewiadomymi, bo
teoretycznie jest ∞ rozwiązań, ale jak to przedstawić geometrycznie?
31 sty 17:30
kochanus_niepospolitus:
uzależniasz jedną z tych niewiadomych od dwóch pozostałych
np.
y=3x+2 <−−− jest to rozwiązanie równania z dwoma niewiadomymi
31 sty 17:34
madzik: Przykładowo mam:
2x+3y−4z=1
czyli:
2x=1−3y+4z
Jak w takim razie będzie wyglądała interpretacja geometryczna?
31 sty 17:43
madzik: up
31 sty 20:06
31 sty 20:09