matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz dziedzine naturalna
exs:
Wyznacz dziedzine naturalna D⊂ R, uprosc wzór i naszkicuj wykres funkcji f(x)= |sin(
π
2
−x)|tgx
31 sty 15:30
Jerzy:
π
dziedzina: x ≠ (2k+1)
2
sinx
f(x) = IcosxI*
cosx
dla: cosx > 0 f(x) = sinx dla: cosx < 0 f(x) = − sinx
31 sty 15:41