zadania
Marcin: Cześć
1.Jeżeli A=(−∞;−3)u(3;+∞) , B=<−5;5> , C=<−2;2? to zbiór (AuB) n Cjest równy zbiorowi
a.A,b.B,c.C d.AnC
2.Wynik działania (−∞;3>\{3;5} jest równy:
a. (−∞;3) b (−∞;3)U (3;5) c,(−∞;3> d (−∞;5>
o co tu chodzi?jak to zrobić?
19 gru 19:09
Godzio:
(A∪B)∩C = R∩C = C
Odp: c
2.
(−∞;3> \ {3;5}=(−∞,3)
Odp a
Suma − ∪ oznacza że "wszystko się łączy" czyli np (1,4) ∪ (3,8) = (1,8)
Ilonczyn − ∩ to część wspólna zbiorów czyli np (1,4) ∩ (3,8) = (3,4)
Różnica − \ to tylko część zbioru w której nie powtrarzają się wyrazu 2 zbioru czyli np
(1,4) \ (3,8) = (1,3)
(3,8) \ (1,4) = (4,8)
19 gru 19:15
Godzio:
A \ B = elementy ze zbioru A nie powtarzające się w zbiorze B
B \ A = elementy ze zbioru B nie powtarzające się w zbiorze A
19 gru 19:17
Marcin: acha, dzięki
19 gru 19:22
Łukasz: aha, pisze się przez samo "H"!
19 gru 19:23
Li :

1) Odp: c)
2/ ( −∞,3> − {3,5}= (−∞, 3
)
Odp: b)
19 gru 19:28
Godzio: odp a Li
19 gru 19:30
Li :
O.o ...... odp a) oczywiście ! słuszna uwaga ..
Godzio ( źle spojrzałam )
19 gru 19:34