1+2cos88o *cos2o | 1+tg2o | ||
= | |||
cos2 2o − 88o *sin2o | 1−tg2o |
1 + 2cos88o * cos 2o | ||
L = | = | |
cos22o − cos88o * sin2o |
1 + 2sin2ocos2o | ||
= | = | |
cos22o − sin22o |
(sin2o + cos2o)2 | ||
= | = | |
(sin2o + cos2o)(cos2o − sin2o) |
cos2o + sin2o | 1 + tg2o | |||
= | = | = P | ||
cos2o − sin2o | 1 − tg2o |
cos2° + sin2° | 1 + tg2° | |||
ICSP, jak doszedłeś z | do | ? | ||
cos2° − sin2° | 1 − tg2° |
cos20 | ||
1= | ||
cos20 |
sin20 | ||
tg20= | αΩ | |
cos20 |
cos2o +sin2o | |
= dzielimy licznik i mianownik przez cos2o | |
cos2o−sin2o |
| ||||||||||||||
= | = | |||||||||||||
|
1+tg2o | ||
= | ||
1−tg2o |
| 1+tg2o | |||||||||||
= | ||||||||||||
| 1−tg2o |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |