zadanie z funkcji wykładniczej
Antosiek: Witam czy mógłby mi ktoś pomóc z rozwiązaniem tego zadania. Wyznaczymy zbiór wartości funkcji
y=f(x), jeśli f(x)=−9x−2*3x+8,x Należy do liczb rzeczywistych.
31 sty 11:54
Jerzy:
podstaw: 3x = t i warunek: t > 0
31 sty 11:58
piotr: funkcja jest ciągła w R
lim−∞f(x)=8
lim+∞f(x)=−∞
Zbiór wartośći: (−∞;8)
31 sty 12:16
Antosiek: dałbyś radę wyjaśnić tę granicę o co z tym chodzi?
31 sty 14:02
Jerzy:

dla: t > 0 funkcja: −t
2 − 2t + 8 przyjmuje wartości w przedziale: (−
∞,8)
31 sty 14:07
Antosiek: a ok dzięki
31 sty 14:08