Problem z pochodną funkcji
Elwira: Witam
Jak rozwiązać pochodną funkcji:
b) sinx * lnx
31 sty 01:58
Janek191:
Naucz się pisać funkcje

!
31 sty 02:00
Janek191:
b) f(x) = sin x* ln x
31 sty 02:00
Janek191:
a) Z wzoru na pochodna ilorazu funkcji mamy
| | − sin x* ex − cos x*ex | | − ( sin x + cos x)*ex | |
f '(x) = |
| = |
| = |
| | (ex)2 | | (ex)2 | |
31 sty 02:03
Janek191:
b) Z wzoru na pochodną iloczynu funkcji mamy
| | 1 | | sin x | |
f '(x) = cos x*ln x + sin x* |
| = cos x*ln x + |
| |
| | x | | x | |
31 sty 02:05