matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pawdopodobieństwo
ania:
Na ogłoszenie zakładu o 4 wolnych etatach odpowiedziało 30 kandydatów. Na ile sposobów mozna wybrac kandydatów, tak aby obsadzić wolne miejcsa pracy?prosze o pomoc
19 gru 17:20
emka:
30
4
30!
=
=..=27405
4!(30−4)!
19 gru 19:42
ania:
dzieki emka
20 gru 06:15