matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wariancja
Kulka:
Wariancja
VX
=4 a nowa
VX
=(−3X+2) czyli można policzyć to tak?:
VX
= (−3)
2
VX
= 9
VX
= 9 * 4 =36
30 sty 22:13
Kulka:
31 sty 12:54
Kulka:
31 sty 17:38
Qulka:
Tak
31 sty 17:56
Kulka:
Dziękuję
31 sty 19:39