zdarzenie
sylvia: Czy każde zdarzenie jest niezależne od zdarzenia Ω?
Według mnie jest to nieprawda, A może równać się 0 i wtedy nie są, czy ktoś mógłby to
potwierdzić?
Również, czy zdarzenie 'puste' to 'zdarzenie' i powinno się je brać pod uwagę przy tego typu
pytaniach?
30 sty 22:12
Janek191:
∅ ⊂ Ω
30 sty 23:03
PW: A jaka jest definicja niezależności zdarzeń?
31 sty 00:11
sylvia: P(A n B) = P(A)*P(B)
A co ze zdarzeniem pustym?
31 sty 08:04
PW: No to podstaw w tej równości definicyjnej Ω = A i B = ∅.
31 sty 16:12