Jak wyznaczyć prostą rownoległą gdy y=0 ?
glassofwater: Wyznacz równanie ogólne prostej l∥k przechodzącej przez punkt P:
k: 5x − 3 = 0
P=(−{2}, {3})
30 sty 19:27
Jerzy:
| | 3 | |
k to prosta prostopadła do osi OX : x = |
| |
| | 5 | |
30 sty 19:29
glassofwater: Czyli co dalej?
30 sty 19:36
Jerzy:
prosta równoległa do k i przechodzaca przez punkt P(−2,3) ma równanie: x = −2
30 sty 19:38
:: : Dziękuje
30 sty 19:41
Eta:
30 sty 19:42
5-latek: Dobry wieczor
Eta 
Dobry wieczor
J 
ja mysle ze punkt P ma wsporzedzne P=(−
√2,
√3)
30 sty 19:51
Jack: @małolatek
a nie raczej {−2}, {3} ?
30 sty 19:54
Jerzy:
Cześć
małolat
30 sty 19:55
Jack: Częścią ułamkową bądź mantysą liczby rzeczywistej x nazywa się liczbę x − \lfloor x \rfloor.
Oznacza się ją \{x\}
30 sty 19:55