matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyr wymierne
ania:
1
2x ≤
robie to
x
2
1
2x −
≤ 0
x
2
2x
3
− 1 ≤ 0 i co dalej
a moze cos zle zrobilam
30 sty 19:06
Jerzy:
założenie: x ≠ 0 dobrze ... licz dalej
30 sty 19:08
ania:
i rozlozyc to ze wzoru a
3
−b
3
wtedy by było(
3
√
2
x−1)(
3
√
4
x+
3
√
2
x+1) i
3
√
2
x=1 / :
3
√
2
1
x =
3
√
2
3
√
2
x =
4
3
√
4
a w odpowiedziach jest ze
2
30 sty 19:25
ania:
30 sty 20:12