Zaznacz w układzie współrzędnych
Damian: Zaznacz w układzie współrzędnych zbiór wszystkich punktów, których współrzędne (x,y) spełniają
równanie |x+y| =(x+y)2
30 sty 17:22
Jerzy:
ta równość jest prawdziwa tylko wtedy, gdy: x + y = 0
30 sty 17:26
Jerzy:
nie dokończyłem .... lub: x + y = 1
30 sty 17:27
Damian: hmm, no w sumie tak, a po rozpisaniu wartości bezwzględnej mam jeszcze −1 no nie?
30 sty 17:30
Jerzy:
nie .... rysujesz tylko dwie proste: y = − x oraz y = − x + 1
30 sty 17:33
Damian: ok ok, dziękuje
30 sty 17:35