arctg(x) | ||
∫ | dx= | |
x2 |
arctg(x) | 1 | arctgx | dx | |||||
∫ | dx= |u=arctgx v'= | | = − | + ∫ | |||||
x2 | x2 | x | x(1+x2) |
1 | 1 | |||
|u'= | v=− | | | ||
1+x2 | x |
1 | A | Bx+C | |||
= | + | ||||
x(1+x2) | x | 1+x2 |
arctg(x) | dx | 1 | ||||
wracam [...]= − | +∫ | −∫ | =|1+x2=t, xdx=12dt|= | |||
x | x | 1+x2 |
arctg(x) | 1 | |||
= − | +ln|x|− | ln|1+x2|+C | ||
x | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |