Proszę o ryskunek.
Ewka: Na czworokącie ABCD opisano okrąg o środku w punkcie O. Boki AB i CD przedłużono do
przecięcia w punkcie K. Wykaż, że miara kąta 𝛼 między tymi przedłużeniami wynosi
1/2 ( ∢ AOD − ∢ BOC).
30 sty 16:21
Ewka: Pomoże ktoś?
30 sty 17:14
Eta:

Z treści zadania : |∡AOD|=β i |∡BOC|=γ
| | 1 | | 1 | |
|∡ACD|= |
| β .... dlaczego? i |∡BAC|= |
| γ |
| | 2 | | 2 | |
| | γ | | β | | β−γ | |
w trójkącie AKC |
| +180o− |
| +α= 180o ⇒ α= |
| |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
c.n.w
30 sty 17:48
Eta:
I co Ewka ? żyjesz?
30 sty 17:58
30 sty 18:05
Jack: ale chu**********
mam na mysli oczywiscie osobe chuda ; D
30 sty 18:07
Ewka: Umarłam jak zobaczyłam
30 sty 18:08
Ewka: Ale dzięki Eta
30 sty 18:09
Jack: "umarłem, ale przeżyłem"
30 sty 18:09
Eta:
30 sty 18:10
Ewka: Dobra rozumiem
30 sty 18:13