matematykaszkolna.pl
Mariusz: Cześć, mam wielki problem z zadaniem dotyczącym funkcji liniowej, chciałbym Was prosić o pomoc w rozwiązaniu go emotikonka terść: Z miejscowości A i B, oddalonych od siebie o 300km, wyjechały naprzeciw siebie dwa samochody. Pierwszy z nich dotarł do miasta B po 3 godzinach od momentu, kiedy się minęły, natomiast drugi dotarł do miasta A po godzinie i 20 minutach od tego momentu. Jakie były średnie prędkości samochodów? Nawet moja nauczycielka od matematyki miała z tym problemy emotikonkaemotikonka W odpowiedziach pisze że : Va = 60 km/h, Vb = 90 km/h, chodzi mi jak ułożyć ten cholerny układ równań emotikonkaemotikonka:emotikonka
30 paź 09:53
Francois: tez mialem to zadanie ale nie pomoge bo nie pamietam juz tego:(
30 paź 09:55
KeyBall: rozwiazanie w troszke uposledzonej formie, nalezy rozwiazac ponizszy uklad rownan: 3 * v2 = x (4/3) v1 = 300 - x t * v1 = x t * v2 = 300 - x v2 - predkosc szybszego samochodu [km/h] v2 - predkosc polniejszego samochodu [km/h] t - czas, ktory uplynal od momentu wyjechania do ich spotkania [h] x - droga, ktora przejechal szybszy samochod w momencie, gdy samochody się mijały [km] pisalem znajomej na GG, to wkleje przy okazji komentarze xD (01:51) to na 100% jest dobry uklad, sprawdzilem takim specjalnym programem co liczy takie bzdurki i podal wynik: 60, 90 emotikonka (02:48) lol zrobilem to emotikonka (02:58) hah, musze sie pokwalic rozwiazaniem emotikonka nie jest do konca zrobione emotikonka ale reszta to tylko podstawianie emotikonka strony by mi zabraklo emotikonka (02:59) najwazniejszy jest uklad.. i wszystko co po prawej xD nieskladne to... ale to dlatego, ze ja nienawidzę pisac i oszczedzalem dlugopis... ktory mi sie wypisywal caly czas jeszcze emotikonka (04:01) http://freewebtown.com/keyball/soulution%20xd.zip (przy otwieraniu linku u niektorych moze pojawic sie ostrzezenie o wirusach etc. na moim koncie tego nie ma, ostrzezenie jest odnosnie witryny freewebtown.com, a nie odnosnie mojego konta emotikonka) milej lekturki emotikonka
5 gru 03:56