Mariusz: Cześć,
mam wielki problem z zadaniem dotyczącym funkcji liniowej, chciałbym Was prosić o pomoc w
rozwiązaniu go

terść:
Z miejscowości A i B, oddalonych od siebie o 300km, wyjechały naprzeciw siebie dwa
samochody. Pierwszy z nich dotarł do miasta B po 3 godzinach od momentu, kiedy się
minęły, natomiast drugi dotarł do miasta A po godzinie i 20 minutach od tego momentu.
Jakie były średnie prędkości samochodów?
Nawet moja nauczycielka od matematyki miała z tym problemy


W odpowiedziach pisze że : Va = 60 km/h, Vb = 90 km/h, chodzi mi jak ułożyć ten cholerny
układ równań


:
KeyBall: rozwiazanie w troszke uposledzonej formie, nalezy rozwiazac ponizszy uklad rownan:
3 * v2 = x
(4/3) v1 = 300 - x
t * v1 = x
t * v2 = 300 - x
v2 - predkosc szybszego samochodu [km/h]
v2 - predkosc polniejszego samochodu [km/h]
t - czas, ktory uplynal od momentu wyjechania do ich spotkania [h]
x - droga, ktora przejechal szybszy samochod w momencie, gdy samochody się mijały [km]
pisalem znajomej na GG, to wkleje przy okazji komentarze xD
(01:51)
to na 100% jest dobry uklad, sprawdzilem takim specjalnym programem co liczy takie
bzdurki i podal wynik: 60, 90

(02:48)
lol zrobilem to

(02:58)
hah, musze sie pokwalic rozwiazaniem

nie jest do konca zrobione

ale reszta to tylko podstawianie

strony by mi zabraklo

(02:59)
najwazniejszy jest uklad.. i wszystko co po prawej xD
nieskladne to... ale to dlatego, ze ja nienawidzę pisac i oszczedzalem dlugopis... ktory
mi sie wypisywal caly czas jeszcze

(04:01)
http://freewebtown.com/keyball/soulution%20xd.zip
(przy otwieraniu linku u niektorych moze pojawic sie ostrzezenie o wirusach etc. na moim
koncie tego nie ma, ostrzezenie jest odnosnie witryny freewebtown.com, a nie odnosnie
mojego konta

)
milej lekturki