Funkcje - liceum !!! ;)
Marta :) :) :): Liczby x1 i x2 są miejscami zerowymi funkcji f(x)=|
1 x−3 | −1. Wówczas
A. x1+x2> 0
B. x1 + x2<0
C. x1 * x2 <0
D. x1 * x2 <1
Proszę o rozpisanie mi tego zadania, tak, żeby było wiadomo, że poprawna jest odpowiedź C

Z góry dziękuję za pomoc
30 sty 12:52
Jerzy:
| | 1 | | 1 | | 1 | |
I |
| I = 1 ⇔ |
| = 1 lub |
| = − 1 |
| | x−3 | | x−3 | | x−3 | |
teraz oblicz x
30 sty 12:55
Jerzy:
no i oczywiście odpowiedź C jest nieprawidłowa
30 sty 12:59
Marta :) :) :): Czyli dobrze myślałam, tylko błąd w odpowiedziach. Dzięki
30 sty 13:01
Jack: Skoro miejscami zerowymi to
Dziedzina x≠ 3
1 = −1(x−3) lub 1 = x−3
−x+3 = 1 Lub x = 4
x = 2
Odp.c jest na pewno poprawna ?
30 sty 13:02
Marta :) :) :): Widocznie błąd w odpowiedziach... Też mi nie chciało to c w żaden sposób wyjść, dlatego
myślałam, że może coś źle robię, ale widzę, że jednak nie

Jeszcze raz dziękuję!
30 sty 13:10