matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trapez
Micho:
W trapezie rownoramiennym w ktorym wpisano okrag o promieniu r = 2, jedna podstawa jest dwa razy dłuższa od drugiej podstawy. Oblicz pole trapezu Pomocy
30 sty 11:53
Eta:
h=2r=4 , r
2
=2a*a ⇒ a=
√
2
6a
P=
*h = .......... = 12
√
2
[j
2
]
2
30 sty 21:09