matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja wymierna
darek:
Zad.9 Dla jakich wartości parametru m przedział (− 3/2,0) jest zbiorem wszystkich rozwiązań nierówności m/x>2 ?
19 gru 12:53
Godzio:
m
> 2 /*x
2
x
mx > 2x
2
0> 2x
2
−mx 0> x(2x−m)
m
3
m
x=0 v 2x=m => x=
=> −
=
=> −3 = m
2
2
2
19 gru 15:11