pochodne
Maja: Oblicz pochodną:
a) f(x)= tg(x)tg(x)
b) f(x) = √3x +ln2(x)
29 sty 23:34
piotr: tg(x)
tg(x)=e
tg(x)ln(tg(x))
| | 1 | | ln(tg(x)) | |
(etg(x)ln(tg(x)))'=etg(x)ln(tg(x))( |
| + |
| )= |
| | cos2(x) | | cos2(x) | |
| | 1 | | tg(x)tg(x) | |
=etg(x)ln(tg(x)) |
| (1+ln(tg(x))) = |
| (1+ln(tg(x))) |
| | cos2(x) | | cos2(x) | |
29 sty 23:59
Jerzy:
no to licz
wskazówka do 1)
f(x) = eln(f(x)
30 sty 00:02
Jerzy:
już nie musisz...jest murzyn
30 sty 00:04
piotr: | | | |
(√3x+ln2(x))'= |
| |
| | 2√3x+ln2(x) | |
30 sty 00:05
piotr: nie zgadłeś Jerzy, nie jestem murzynem
30 sty 00:06
Jerzy:
30 sty 00:12
BARTO: dobry mudzyn ........z Afrikaaaaaa
30 sty 00:14