matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica
niaboc:
lim n(ln(n+3)−ln(n))
n+3
3
n(ln
)=ln(1+
)
n
=lne=1
n
n
dostaję 1 w wyniku, ale wolfram mówi, ze 3. Gdzie robię błąd?
29 sty 23:00
zombi:
3
(1+
)
n
→ e
3
≠ e.
n
29 sty 23:02
niaboc:
oczywiście, dziękuję za pomoc
29 sty 23:10