prosze o pomoc
lotnik24: Prosze o pomoc w rozwiazaniu tego ukladu rownan
3(x+y)2+5+x=0
3(x+y)2−1+y=0
29 sty 21:43
Jerzy:
odejmij stronami
29 sty 21:44
lotnik24: Czyli ze zostanie ze
−1−y=0
−5−x=0
29 sty 22:38
lotnik24:
29 sty 22:41
jacoss: 3(x+y)2+5+x=0 /*(−1)
3(x+y)2−1+y=0
−3(x+y)2−5−x=0
3(x+y)2−1+y=0
x=−5
y=1
29 sty 22:45
piotr: lotnik24 − źle
jacoss źle
po odjęciu stronami:
x+5+1−y=0
y=x+6
3(2x+6)
2+x+5=0
...
| | 1 | | 1 | |
x=− |
| (i√95+73) , y= |
| (−i√95+71) |
| | 24 | | 24 | |
| | 1 | | 1 | |
x= |
| (i√95−73) , y= |
| (i√95+71) |
| | 24 | | 24 | |
29 sty 23:28