matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczyć całke
Tomek:
∫ sin(lnx)dx
29 sty 20:27
Jerzy:
przez części : v' = 1 u = sin(lnx)
cosx
v = x u' =
x
29 sty 20:29
Jerzy:
przez części : v' = 1 u = sin(lnx)
cosx
v = x u' =
x
29 sty 20:29
Tomek:
a ja robiłem przez podstawienie wielkie dzięki
29 sty 20:30