matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie wielomianowe
azrapall:
2x
3
+3x
2
+3x+1=0 Błagam o pomoc
29 sty 19:52
ICSP:
1
x = −
.
2
Wystarczy zauważyć, że równanie wyglada następujaco: x
3
+ (x+1)
3
= 0 x + x + 1 = 0 2x = 1
1
x = −
.
2
29 sty 19:54
azrapall:
Dzięki Wielkie
29 sty 19:59