Równanie stycznej
pork: Wyznaczyć równanie stycznej do wykresu funkcji f(x)=3x1+x2, która jest prostopadła do
prostej y=6−3x−3x2
29 sty 19:51
Jerzy:
przepisz porządnie treść
29 sty 19:52
pork: No przecież dobrze jest wszystko.
29 sty 20:39
Jerzy:
bredzisz
29 sty 20:40
29 sty 20:41
suno: wykres funkcji przepisz jeszcze raz bo strasznie się zlało zanim wyślesz kliknij sprawdź
29 sty 20:42
Eta:
Od kiedy .....prosta jest określona równaniem kwadratowym ?
29 sty 20:42
pork: f(x) = 3x/(1+x2)
29 sty 20:44
Jerzy:
człowiek ...czytaj, co napisała Eta
29 sty 20:45
pork: Do wykresu funkcji x+2y−3=0 , sory za te głupoty −.−
29 sty 20:46
Jerzy:
styczna: y = f'(x0)(x − x0) + f(x0)
f'(x0) = 2 → stąd oblicz: x0
29 sty 20:50