matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz całke
maja:
3x−1
∫
1−x
2
29 sty 19:12
Jerzy:
3(x −1) +1
= −∫
dx = i licz dalej
(x+1)(x−1)
29 sty 19:21
piotr:
2
1
−
−
x+1
x−1
∫=−2ln|x+1|−ln|x−1|
29 sty 19:30