matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dla funkcji y=(1+x√ x)x obliczyc y'(0)-y'(1)
Kappa:
dla funkcji y=(1+x√ x)x obliczyc y'(0)−y'(1) jakby ktoś mógłby poratować
29 sty 16:38
Jack:
y = 1 + x
3/2
3
3
y ' =
x
1/2
=
√
x
2
2
y' (0) =... y' (1) =...
29 sty 17:23
Jack:
A nie przepraszam...nie zauwzylem tego iksa przed nawiasem... y = x(1+x
3/2
) = x + x
5/2
5
y' = 1 +
x
3/2
2
29 sty 17:27