Rozwiąż graficznie układ nierówności i następnie...
WujekPa: Rozwiąż graficznie układ nierówności i następnie oblicz obwód i pole figury, która jest tym
rozwiązaniem.
|x+y|≤4
{
|y−x|≤2
19 gru 11:03
Bogdan:

−4 ≤ x + y ≤ 4 i −2 ≤ y − x ≤ 2
−x − 4 ≤ y ≤ −x + 4 i x − 2 ≤ y ≤ x + 2
Trzeba narysować 4 linie proste: y = −x − 4, y = −x + 4, y = x − 2, y = x + 2.
Rozwiązaniem jest prostokąt ABCD
19 gru 15:25
WujekPa: a jak obliczyć pole i obwód
20 gru 00:01
Borys:
Pole = |AB| * |AD|
Obwód = 2|AB| + 2|AD|
20 gru 00:10
bt: −3≤x≤1
−2≤y≤4
19 wrz 21:08
jujfyuj: ⇒Ω≥⊂⇒⇔←∞∊
25 wrz 23:21