Rozlozyc na czynniki (x²-2)(x+2)-2 (x+2)
ja: Rozlozyc na czynniki
(x²−2)(x+2)−2 (x+2)
29 sty 14:34
Jack: no to rozloz...
(x+2) wyciagnij przed wszystko
(x2−4)=(x−2)(x+2)
29 sty 14:44
ja: no zle
29 sty 14:45
Jack: co zle?
29 sty 14:47
ja: (x²−2)(x+2) − 2(x+2) = (x+2) *(x²−2−2) = (x+2)(x²−4) =
(x+2)(x+2)(x−2) = (x+2)²(x−2)
29 sty 14:48
ja: dziekuje ja bardzo dobrze sobie poradziles
29 sty 14:49
Jack: yyy?
29 sty 14:49
ja: musze sobie podziekowac to motywujace ...dziekuje ja
29 sty 14:51
ja: nie ma za co ja
29 sty 14:53