Obliczenie równania-uproszczenie
Piotr: Jak z tego równiania
| | 3 | |
(s2 +2s + 1)Y(s) = |
| +3 |
| | s2+4s+13 | |
wyznaczyło się Y(s)
| | 3s2+12s+42 | |
Y(s)= |
| |
| | (s2+4s+13)( s2 +2s + 1) | |
Jak to zrobiono, co sie stało z początkowym plus 3
29 sty 13:25
kyrtap: wciągnięto go do licznika
29 sty 13:31
Piotr: aha, a dlaczego mnożyło się w liczniku
(s
2+4s+13)

29 sty 13:36
kyrtap: Jesteś na studiach i nie wiesz
| 3 | | 3 + 3(s2+4s + 13) | |
| + 3 = |
| |
| s2 + 4s + 13 | | s2 + 4s + 13 | |
29 sty 13:39
Jack: Oj bywa... Albo i nie... Xd
29 sty 13:43