matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykorzystując równość
Glamazor:
1
1
1
1
Wykorzystując równość
=
+
zapisz ułamek
jako sumę trzech
N
n+1
n(n+1)
5
ułamków o liczniku 1.
29 sty 13:18
Mila:
1
1
1
1
1
1
=
+
=
+
+
5
6
5*6
6
31
30*31
29 sty 18:06