wykres funkcji- prosze o pomoc
dawid : Narysuj wykres funcji f(x) = −x + 3
i odczytaj :
a) współrzędne punktów przecięcia wykresu z osiami układu współrzędnych,
b) wartości funkcji f dla argumentów x ∈{−3;1;5},
c) argumenty, dla których f(x) = −3, f(x) = −2,f(x) = 4,
d) argumenty dwukrotnie wieksze niż odpowiadające im wartości funkcji f,
e) argumenty dla których f(x)>1,
f) miejsca zerowe funcji f
g) argumenty, dla których −3 ≤ f(x) <4
h) najmniejszą i największą wartość funkcji f w przedziale < −2;5>
29 sty 11:49
Janek191:

Odczytuj
29 sty 11:52
kyrtap:
29 sty 12:08
dawid : b) dla argumentu 3 − funkcja 0 ?
dla argumentu 1 − funkcja 2 ?
dla argumentu 5 − funkcja −2 ?
29 sty 12:23